Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

18/02/2019
Seguretat Ciutadana

Reunió de la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet

Disminueixen un 9,9 % els robatoris amb força durant l’any 2018
Veure imatge de  Reunió de la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet (nova finestra)
Les infraccions penals en el darrer any a L’Hospitalet han tingut un increment contingut del 4,1 %, segons les dades del Departament d’Interior de la Generalitat presentades avui a la Junta Local de Seguretat. Una xifra molt per sota de la mitjana de l’àrea metropolitana i de la ciutat de Barcelona. En el període comprès entre gener i desembre de 2018, es van produir 17.650 fets delictius, davant dels 16.948 comptabilitzats el 2017.

Entre les infraccions penals, els robatoris amb força han disminuït un 9,9 %. Destaca la disminució del 14,3 % dels robatoris a domicilis, seguit d’un descens del 7,7 % dels robatoris a l’interior dels vehicles i d’un 5,7 % dels robatoris a establiments.

En aquest 2018, els cossos policials han realitzat 2.733 detencions, la qual cosa suposa un increment del 13 % respecte a l’any anterior (2.418) i que certifica l’increment de l’eficàcia policial.

Pel que fa a la seguretat viària, s’ha aturat la tendència ascendent de l’accidentalitat dels darrers exercicis. Així, el 2018, s’han produït 1.171 accidents de trànsit, amb una disminució del 10 % respecte a l’any anterior (1.300). Ha disminuït també el nombre d’accidents amb ferits, 687, i el d’accidents sense ferits, 484. Un fet destacable és que no s’ha produït cap accident mortal en el darrer any. Això es deu, entre altres aspectes, a l’aplicació del Pla local de seguretat, que s’ha marcat com a objectiu disminuir els accidents de trànsit i els atropellaments.

Pel que fa a les funcions de policia administrativa, la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet ha realitzat durant el darrer any més de 800 inspeccions a establiments tant de concurrència pública com comercial i ha tramitat 526 actes a l’Oficina de Sancions.

Cal assenyalar també que 13.630 menors de les escoles i instituts de la ciutat han participat en activitats d’educació viària impartides per la Guàrdia Urbana. S’han realitzat 432 sessions relacionades amb l’educació vial, repartides en 46 centres de primària, 8 instituts i 10 entitats.

En l’àmbit del civisme i la convivència, han augmentat en 645 les denúncies i infraccions per incivisme. Així, s’ha passat de 2.244 el 2017 a 2.889 denúncies el 2018.

L’app de Seguretat Ciutadana la van utilitzar 11.692 persones i 426 comerços estan connectats a aquesta xarxa. A més, l’aplicació ha rebut un total de 1.898 trucades i s’han gestionat 3.228 incidències.

Amb l’objectiu d’incrementar la sensació de seguretat, l’Ajuntament de L’Hospitalet treballa per millorar l’entorn urbà, amb la regeneració de l’espai públic i la millora de l’enllumenat dels carrers i places. A més, s’ha renovat el parc de vehicles de la Guàrdia Urbana, s’ha dotat la ciutat d’una nova Sala de Comandament i, en breu, s’incrementarà de manera substancial el nombre d’efectius de la policia local.

La Junta Local de Seguretat es reuneix periòdicament per avaluar i establir les polítiques de coordinació en matèria de seguretat i civisme. L’òrgan el presideix l’alcaldessa, Núria Marín, i en formen part representants de l’Ajuntament de L’Hospitalet, del Departament d’Interior de la Generalitat i de tots els cossos policials que operen a la ciutat.Últimes notícies

Veure imatge de 	La consellera Meritxell Budó visita L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  L’Ajuntament projecta cobrir la pista poliesportiva Joanot Martorell (nova finestra)
Veure imatge de 	La policia local rep un dels Premis Nacionals de Seguretat Viària (nova finestra)
Veure imatge de  Dia Mundial de la Salut Mental a L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400