Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

21/07/2015
L'H, ciutat universitària

L’Hospitalet presenta el Servei d’Habitatge Universitari adreçat a la comunitat universitària estrangera

El punt d’informació de Barcelona Centre Universitari (BCU) s’ubicarà a Torre Barrina a partir de l’1 de setembre   Oferirà a estudiants i professors universitaris, científics i investigadors allotjament i serveis
Veure imatge de L'alcaldessa Núria Marín amb Claudi Alsina i Sisco Vallverdú (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha presentat aquest matí el nou Servei d’Habitatge Universitari que ofereix la ciutat a estudiants i professors universitaris, científics i investigadors, en el marc de Barcelona Centre Universitari (BCU). A l’acte també hi eren el tinent d’alcaldia de Coordinació i Planificació Estratègica, Francesc J. Belver; el tinent d’alcaldia de Benestar i Drets Socials, Cristian Alcázar; el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, Pepe Castro; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, i el vicerector d’Estudiants de la UPC, Sisco Vallverdú.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, mitjançant l’Oficina Municipal d’Habitatge i l’Oficina Jove d’Emancipació, ha arribat a un acord amb BCU pel qual s’inclou la Borsa d’Habitatge de l’Ajuntament de L’Hospitalet en el servei oficial d’allotjament de les universitats i dels centres de recerca de Barcelona.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha dit que L’Hospitalet “és una ciutat universitària tant per vocació com pel volum de centres i estudiants que tenim a la ciutat. El servei que avui presentem vol atreure la comunitat universitària internacional a la nostra ciutat i oferir-los habitatge i uns serveis culturals, esportius i d’oci de qualitat”.

Els objectius d’aquesta iniciativa són proporcionar als estudiants i professors universitaris, científics i investigadors la possibilitat de viure a prop de la seva universitat o centre de recerca —UB, UPC, Parc Científic de Barcelona, IDIBELL, ICO, CTTC, ICFO, BSC—; informar a tots els estudiants que viuen a L’Hospitalet dels serveis de què disposen perquè la seva estada a la ciutat sigui el millor possible, i oferir pisos assequibles i de qualitat —tots estan preparats per entrar a viure-hi, sota la normativa de qualitat ISO 9001.

La implantació del servei es realitzarà en dues fases. Una primera, de setembre a desembre de 2015, en què s’adequarà i posarà en marxa el servei a Torre Barrina, amb la captació de propietaris, creació de la borsa d’allotjament i la difusió del servei. Així es distribuiran 25.000 exemplars de Time Out Student Guide, que té una vigència de setembre del 2015 a juny del 2016. L’Ajuntament de L’Hospitalet ja té presència a la Time Out Student Guide on line: www.timeout.com

Des del punt d’informació a Torre Barrina també es farà difusió  d’altres serveis municipals, com ara els poliesportius municipals, la xarxa de biblioteques públiques, els teatres i centres culturals, etc.

En una segona fase, de gener a desembre de 2016, es consolidarà el servei amb el desenvolupament d’una borsa permanent d’habitatge universitari, l’atenció des de Torre Barrina a la comunitat universitària i científica i la informació i difusió de l’oferta cultura, esportiva, de restauració i oci de la ciutat, entre d’altres.

L’octubre de 2013 es presentaven públicament les conclusions del procés participatiu L’H on  després de molts mesos de debats i de treball en el marc de les diferents comissions. Una de les conclusions d’aquest document feia referència a la necessitat de dur a terme una experiència pilot a la zona de Collblanc-la Torrassa, aprofitant la proximitat del Campus de la Diagonal, que combines els usos residencials i els serveis universitaris.

Barcelona Centre Universitari (BCU) és una iniciativa en la qual participen l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i totes les universitats de Barcelona —UB, UAB, UPC, UPF, URL, UIC, UAO, UVic. El seu objectiu és la promoció de la ciutat de Barcelona com a centre universitari internacional i des de la seva creació el 1997 ha esdevingut l’eina de les universitats i centres de recerca per allotjar, acompanyar i acollir en la seva arribada estudiants, professors, investigadors i emprenedors estrangers que trien Barcelona i l’Àrea Metropolitana per dur a terme els seus projectes.

El 2014, la càtedra UNESCO va posar el BCU com a exemple de bones pràctiques per a la internacionalització d’una ciutat universitària. Cal tenir en compte que no hi ha cap altra ciutat del món que tingui aquest servei.

Últimes notícies

Veure imatge de  Concentració en repulsa per la decissió de deixar en llibertat provisional a "la manada" (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurats els premis del 14è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials (nova finestra)
Veure imatge de  Tres biblioteques públiques de la ciutat milloren les seves instal·lacions   (nova finestra)
Veure imatge de  Torna l’activitat Taitxí al parc (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400