Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

21/07/2015.  
L'H, ciutat universitària .  

L’Hospitalet presenta el Servei d’Habitatge Universitari adreçat a la comunitat universitària estrangera .  

El punt d’informació de Barcelona Centre Universitari (BCU) s’ubicarà a Torre Barrina a partir de l’1 de setembre   Oferirà a estudiants i professors universitaris, científics i investigadors allotjament i serveis .  
Veure imatge de L'alcaldessa Núria Marín amb Claudi Alsina i Sisco Vallverdú (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha presentat aquest matí el nou Servei d’Habitatge Universitari que ofereix la ciutat a estudiants i professors universitaris, científics i investigadors, en el marc de Barcelona Centre Universitari (BCU). A l’acte també hi eren el tinent d’alcaldia de Coordinació i Planificació Estratègica, Francesc J. Belver; el tinent d’alcaldia de Benestar i Drets Socials, Cristian Alcázar; el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, Pepe Castro; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, i el vicerector d’Estudiants de la UPC, Sisco Vallverdú.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, mitjançant l’Oficina Municipal d’Habitatge i l’Oficina Jove d’Emancipació, ha arribat a un acord amb BCU pel qual s’inclou la Borsa d’Habitatge de l’Ajuntament de L’Hospitalet en el servei oficial d’allotjament de les universitats i dels centres de recerca de Barcelona.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha dit que L’Hospitalet “és una ciutat universitària tant per vocació com pel volum de centres i estudiants que tenim a la ciutat. El servei que avui presentem vol atreure la comunitat universitària internacional a la nostra ciutat i oferir-los habitatge i uns serveis culturals, esportius i d’oci de qualitat”.

Els objectius d’aquesta iniciativa són proporcionar als estudiants i professors universitaris, científics i investigadors la possibilitat de viure a prop de la seva universitat o centre de recerca —UB, UPC, Parc Científic de Barcelona, IDIBELL, ICO, CTTC, ICFO, BSC—; informar a tots els estudiants que viuen a L’Hospitalet dels serveis de què disposen perquè la seva estada a la ciutat sigui el millor possible, i oferir pisos assequibles i de qualitat —tots estan preparats per entrar a viure-hi, sota la normativa de qualitat ISO 9001.

La implantació del servei es realitzarà en dues fases. Una primera, de setembre a desembre de 2015, en què s’adequarà i posarà en marxa el servei a Torre Barrina, amb la captació de propietaris, creació de la borsa d’allotjament i la difusió del servei. Així es distribuiran 25.000 exemplars de Time Out Student Guide, que té una vigència de setembre del 2015 a juny del 2016. L’Ajuntament de L’Hospitalet ja té presència a la Time Out Student Guide on line: www.timeout.com

Des del punt d’informació a Torre Barrina també es farà difusió  d’altres serveis municipals, com ara els poliesportius municipals, la xarxa de biblioteques públiques, els teatres i centres culturals, etc.

En una segona fase, de gener a desembre de 2016, es consolidarà el servei amb el desenvolupament d’una borsa permanent d’habitatge universitari, l’atenció des de Torre Barrina a la comunitat universitària i científica i la informació i difusió de l’oferta cultura, esportiva, de restauració i oci de la ciutat, entre d’altres.

L’octubre de 2013 es presentaven públicament les conclusions del procés participatiu L’H on  després de molts mesos de debats i de treball en el marc de les diferents comissions. Una de les conclusions d’aquest document feia referència a la necessitat de dur a terme una experiència pilot a la zona de Collblanc-la Torrassa, aprofitant la proximitat del Campus de la Diagonal, que combines els usos residencials i els serveis universitaris.

Barcelona Centre Universitari (BCU) és una iniciativa en la qual participen l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i totes les universitats de Barcelona —UB, UAB, UPC, UPF, URL, UIC, UAO, UVic. El seu objectiu és la promoció de la ciutat de Barcelona com a centre universitari internacional i des de la seva creació el 1997 ha esdevingut l’eina de les universitats i centres de recerca per allotjar, acompanyar i acollir en la seva arribada estudiants, professors, investigadors i emprenedors estrangers que trien Barcelona i l’Àrea Metropolitana per dur a terme els seus projectes.

El 2014, la càtedra UNESCO va posar el BCU com a exemple de bones pràctiques per a la internacionalització d’una ciutat universitària. Cal tenir en compte que no hi ha cap altra ciutat del món que tingui aquest servei..  

Últimes notícies

Veure imatge de 	Ajuntament i Generalitat signaran un conveni per a la concertació de places de residència  (nova finestra)
Veure imatge de  El conseller Comín visita L’Hospitalet i es compromet a millorar l’atenció primària a la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de imatge (nova finestra)
Veure imatge de  Campanya d’urbanització i pavimentació de carrers   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400