Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

11/02/2019
Mobile Expo World Congress 2019

L’Ajuntament de L’Hospitalet i GSMA organitzen una nova edició de #L’H Mobile Tech

Comprèn la 5a edició del programa “La revolució de les comunicacions mòbils” i altres activitats relacionades amb el MWC19 que tenen lloc a la ciutat El sistema de comunicacions 5G; la realitat virtual immersiva en el sector de la salut, i la conferència a càrrec de la doctora en física quàntica Sònia Fernández-Vidal, temes de les jornades
Veure imatge de  L’Ajuntament de L’Hospitalet i GSMA organitzen una nova edició de #L’H Mobile Tech (nova finestra)
L’Hospitalet, amb motiu de la celebració del  MWC19, organitza amb la col•laboració de GSMA el programa #LHMobileTech. Les jornades tenen com a objectiu difondre les novetats, els treballs i les recerques del món del mòbil i de la tecnologia en general a diferents col•lectius i sectors de la ciutat, així com la seva aplicació en diferents àmbits, com ara accions quotidianes, empresarials, esportives, d’investigació o millores per a la salut, entre d’altres.

La cinquena edició del programa La revolució de les comunicacions mòbils tindrà lloc del 13 de febrer al 2 de març en diferents equipaments i instal•lacions de la ciutat i combinarà conferències, tallers i activitats sobre els usos de les tecnologies.

L’edició d’enguany comprèn activitats variades que s’adrecen a diferents col•lectius de la ciutat. El tret de sortida es donarà a Gornal Activa el 13 de febrer, equipament municipal que acollirà la jornada “Emprendre a la ciutat del segle XXI”. L’activitat comptarà amb la participació de Josep Vidal, professor del Departament de Teories del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb la ponència “Reptes de recerca en el desenvolupament i explotació del 5G”. Una segona xerrada sota el títol “Sistemes de comunicacions 5G: empoderant les indústries verticals”, a càrrec del director de programes de R&D del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Carles Antón-Haro. I finalment, “The Thinx | 5G Barcelona - 5G per IOT”, a càrrec d’Eduard Martín, director de 5G del Mobile World Capital Barcelona.

El dijous 14 de febrer, a l’equipament municipal Gornal Activa, s’organitzarà el taller “Col•lecciones contactes o aconsegueixes oportunitats d’ocupació?”, que comptarà amb la presència del cofundador i director creatiu de MasQueLearning Miguel Abrajan, adreçada a persones en situació d’atur. Aquesta activitat pretén donar eines per aprendre a buscar ofertes d’ocupació (mitjançant la marca personal, la xarxa de contactes i la interacció i l’aportació de contingut).

L’auditori de Planeta Formació i Universitats acollirà el 18 de febrer la conferència “The Big Bang Theory: diversió amb partícules”, de Sònia Fernández-Vidal, doctora en física quàntica, que té com a objectiu fer de la ciència una cosa divertida, apassionant i fàcil d’entendre i demostrar com la física quàntica s’aplica a àrees desconegudes de la nostra vida quotidiana. Aquesta és la conferència central del cicle i, igual que l’any passat, l’auditori rebrà l’assistència de més de 200 alumnes d’instituts de la ciutat i una àmplia representació d’entitats empresarials de L’Hospitalet.

La jornada “Tecnologia per a la medicina del futur” tindrà lloc el 19 de febrer a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Moderada pel doctor Gabriel Capellà, director general de l’IDIBELL, es donaran a conèixer les cerques tecnològiques que s’estan realitzant en l’àmbit de la salut a través de tres ponències: “Realitat virtual immersiva en rehabilitació física i psicològica (violència de gènere)”, presentada per María V. Sánchez-Vives, professora de recerca d’ICREA a IDIBAPS; “BrainCom, recuperar la parla i la comunicació. Les extra-ordinàries propietats mecàniques i elèctriques del grafè”, a càrrec de José A. Garrrido, professor d’ICREA, i, per últim, “Aprenentatge automàtic, intel•ligència artificial i medicina personalitzada” presentada per Alfonso Valencia, director del Departament de Ciències de la Vida, ICREA i Barcelona Supercomputer Center.

El colofó final a la 5a edició del programa La revolució de les comunicacions mòbils serà la jornada d’esport el dijous 21 de febrer a l’Aula Magna del Poliesportiu Municipal Gornal, amb la xerrada “Benvinguts als superatletes. Com la tecnologia ho canvia tot”, de Mounir Zok, cofundador i director gerent de N3XT Sports i exdirector de Tecnologia i Innovació al Comitè Olímpic dels EUA.

Últimes notícies

Veure imatge de 	Núria Marín: “Amb la seva ampliació a L’Hospitalet, Fira de Barcelona jugarà en la primera divisió mundial de les fires i congressos” (nova finestra)
Veure imatge de 	Acte de reconeixement als  Voluntaris de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  L’artista gallec Yoseba MP pintarà un mural a la plaça de Guernica (nova finestra)
Veure imatge de 	Aigües de Barcelona presenta el llibre "Memòries de L'Hospitalet" (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400