El grup de gent gran Cuidem-nos La Florida va aprendre a fer col fermentada (sauerkraut), un plat típic de la cuina centreeuropea, als Horts Comunitaris de Matacavalls, de la mà del tècnic que dinamitza l’espai.
El Sauerkraut és una preparació culinària originària d'algunes gastronomies centreeuropees. S'elabora mitjançant la fermentació làctica de les fulles fresques de la col finament tallades a filaments, fent ús de la sal marina i formant una salmorra natural amb els propis jocs de l'hortalissa. El procés de fermentació de la col s'aconsegueix afavorint l'accionar dels bacteris acidòfils que metabolitzen anaeròbicament els sucres de la col. S'empra culinàriament, en la majoria dels casos, com un acompanyament de diversos plats d'origen carni generalment cuinats, podent servir a més com a ingredient en amanides, sandvitx, estofats i sopes.
Els reptes de l’activitat: revertir la soledat no volguda i promoure l’alimentació saludable.
Una activitat comunitària feta amb el suport del projecte d’aïllament social de la Generalitat, l’equip d’atenció primària de Serveis Socials del districte IV, el Negociat de serveis i projectes de la Gent Gran, el CAP de La Florida, Creu Roja, Fundació Hospitalàries Sant Boi, Contorno Urbano i el Pla Integral, Ajuntament de L’Hospitalet.
Cliqueu a la imatge per veure tot el procés!
Ajuntament de L'Hospitalet