Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

31/07/2020 9:30:00
Dinamització Econòmica

Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023

S’ha consensuat el document en temps rècord i en circumstàncies excepcionals per la pandèmia i les seves conseqüències
Veure imatge de Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023 (nova finestra)

El nou document reflecteix les línies de treball que marcaran les accions que es desenvoluparà a partir del Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic pel període 2020-2023. Entre altres mesures, algunes ja desenvolupades fruit de pactes anteriors, proposa la promoció d’ocupació digna i de qualitat; la millora de la competitivitat de les empreses; el suport a l’emprenedoria, autònoms i micropimes, i la millora de l’ocupabilitat de la població activa de la ciutat. Aquestes accions s’associen també als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS), a la reactivació econòmica i a la promoció de mesures de cohesió social.

Els objectius i les accions han estat adaptats a la nova situació d’emergència social i econòmica marcada per la crisi de la Covid-19, i és per això que s’ha dotat el Pacte de més agilitat i força per poder afrontar la nova realitat.

Durant aquests darrers mesos, amb l’objectiu d’ajudar empreses i persones treballadores i intentar pal·liar l’impacte econòmic i social de la Covid-19, s’han abordat diferents accions a través del Pacte local per l’ocupació. Entre d’altres, s’han publicat vídeos setmanals amb recomanacions pel que fa a la salut a la feina i s’ha posat a l’abast de les persones treballadores informació coordinada sobre els ERTO. També s’ha posat en marxa un servei d’atenció personalitzada en els àmbits econòmic i laboral arran de la Covid-19, adreçat als treballadors i treballadores, persones autònomes i empreses.

Des de la signatura del primer Pacte local per l’ocupació,  fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400