Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

15/10/2020 11:15:00
Cultura

Intervencions artístiques en l’antic quiosc de l’avinguda del Metro

Instal·lacions d’artistes proposant una altra funcionalitat al quiosc de premsa però sense oblidar que van representar, un lloc de cultura i trobada per a la gent del barri.
Veure imatge de Intervencions artístiques en l’antic quiosc de l’avinguda del Metro (nova finestra)

L’Associació cultural Trama 34, en col·laboració amb el Districte Cultural de L’Hospitalet, organitza el cicle Els col·leccionables del kiosk solitari, intervencions artístiques que es duran a terme en l’antic quiosc de premsa situat a l’avinguda del Metro, a Santa Eulàlia.

Trama 34 reactiva aquest espai amb instal·lacions d’artistes, proposant una altra funcionalitat al quiosc de premsa però sense oblidar que van representar, un lloc de cultura i trobada per a la gent del barri.

Divendres, 16 d’octubre, de 17 a 21 hores, tindrà lloc la primera intervenció amb María I. Barros (DJ Gatasanta) amb una actuació instrumental en col·laboració amb Martín Vitaliti. El quiosc es converteix en un escenari que acull una jornada híbrida de música en directe i sessió de DJ a partir de la cançó Tu amor es un periódico de ayer, d’Hector Lavoe. El tema serà readaptat en versió techno, electro, house i interpretada amb bateria i instruments electrònics per esdevenir una mescla de gèneres amb els quals Gatasanta punxa en els seus DJ sets.

Com en treballs anteriors de l’artista, Tu amor es un periódico de ayer és un recorregut personal a partir de formes sonores i amb les quals crea un espai alternatiu, un exercici de postproducció produït a partir de retallades.

Dissabte, 17 d'octubre, de 12 a 15 hores, serà el torn de l’artista Germán Portal. Des de la seva pràctica pictòrica dialoga amb l'espai assenyalant les parts menys identificatives del quiosc però comunes a tots ells: les lones que protegeixen el contingut, els expositors, els cartells, les banderes o els tendals. Desproveït de les revistes, les postals i els diaris, el quiosc sencer esdevé un suport on acollir una pintura que evidencia i posa en relleu l'element de signe, materialitzat en un gest, una taca, un traç, un degoteig o una esquitxada, i així transfereix al mateix espai una nova potencialitat.

Portal està interessat a explorar els límits de la pintura. Per aquesta raó, el quiosc, desproveït del contingut que el definia, sedueix l’artista com quelcom alliberador.

Trama 34 és un espai de treball i una associació cultural integrada per María I. Barros, Arash Fayez, Matteo Guidi, Samuel Labadie, Sofia Montenegro, Rodrigue Mouchez, Diego Paonessa, Germán Portal, Mario Santamaría, Zaida Trallero i Pep Vidal.

Últimes notícies

Veure imatge de Recomanacions davant el tancament de Dentix  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400