Ajuntament de L'Hospitalet

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de Pepe Espaliú. Tres temps (nova finestra)
  del 8 de març al 3 de juny
  Barcelona/L'Hospitalet: 1975-1988-1993
  Pepe Espaliú (Còrdova, 1955 - Madrid, 1993) va ser un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta. Pintor, escultor, dibuixant i escriptor, va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada molt estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat. Al seu treball se li deu una de les més profundes conceptualitzacions de la vivència de la SIDA, malaltia motiu de la seva defunció i amb la qual va dialogar amb valentia en el plànol artístic i sobre la qual va produir algunes de les seves obres més importants.
 • Veure imatge de Ceci n'est pas un casc (nova finestra)
  del 12 d'abril al 3 de juny
  Exposició col·lectiva dins del cicle Ceci n’est pas. Amb l’excusa d’un casc de la col•lecció del Museu de l’Hospitalet que, per les seves característiques es suposa d’origen caucàsic i de procedència desconeguda, convidem als artistes a que facin una revisió del que signifiquen la memòria, l’oblit i el rastre deixat per les persones, i la impotència que suposa la “no-presencia” en la construcció posterior del relat històric del qual han estat actors tant en l’espai personal com en el col•lectiu.
 • Veure imatge de Exposició: "Illustraciencia5" (nova finestra)
  del 19 d'abril al 7 de juny
  Dins el projecte Botigart

  Exposició de la cinquena edició del Premi internacional d'il•lustració científica illustraciencia

  En la cinquena edició del premi, organitzat per l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i amb la col•laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) i el Ministerio de Economia y Competitividad (MINECO), s'ha presentat més de 450 obres, d'il•lustradors de més de 32 països, amb gran presència d'il•lustradors espanyols, portuguesos, colombians i mexicans, entre d'altres. Illustraciencia s'ha transformat en una plataforma internacional per donar difusió als professionals de la il•lustració científica i de natura que acosten la ciència i la natura a la societat

 • Veure imatge de L’Estaca: l’eina del somni (nova finestra)
  del 19 d'abril al 27 de maig
  El 13 d’abril de 1978, ara fa justament 40 anys, va aparèixer el primer número de L’Estaca, Setmanari de l’Hospitalet, amb un preu de 30 ptes i 20 pàgines. Aquesta exposició fa un recorregut sobre la trajectòria, curta però intensa, d’aquesta capçalera referent de la informació local.
 • Veure imatge de Marcel Juliana. Surfeit, a la Fundació Arranz-Bravo (nova finestra)
  del 26 d'abril al 24 de setembre
  Els dibuixos d’un jove artista de l’anomenada generació dels garrofistes
  La Fundació Arranz-Bravo presenta l’exposició de l’artista Marcel Juliana, una de les figures de la generació dels garrofistes, nascuda els anys noranta i formada durant els anys de la crisi. A través del dibuix, l’artista plasma el seu imaginari exultant i la seva sensibilitat incisiva, onírica i nostàlgica.
 • Veure imatge de Exposició: "Blockchain" (nova finestra)
  del 27 d'abril al 25 de maig
  Autor Miquel García
  Blockchain és una proposta que mitjançant el mateix dispositiu expositiu reflexiona sobre la imposició del capital econòmic al capital simbòlic, desplegant-se amb un doble sentit.
 • Veure imatge de Exposició conjunta: Mitologies urbanes (nova finestra)
  del 3 al 25 de maig
  de l’Associació d’Artistes L’Hospitalet de Llobregat
  Pintures i fotografies conformen aquesta exposició de diferents artistes que aporten, amb la seva obra, una manera diferent i personal d'expressió artística.
 • Veure imatge de Exposició: Bricosurrealisme (nova finestra)
  del 3 al 25 de maig
  de Raúl González "Melo"
  L'artista hospitalenc Melo poseeix un estil propi amb un resultat inconfusible marcat per la improvisació. Transforma peces reciclades en elements de decoració d'allò més sorprenents, és el Bricosurrealisme. La seva gran habilitat amb les tècniques de bricolatge sumats al gran coneixement dels materials afegeixen volum i espai a les seves obres.
 • Veure imatge de Esguards i presències (nova finestra)
  del 10 de maig al 10 de juny
  Exposició fotogràfica i taula rodona - Fundació Pere Mitjans
  Aquesta mostra vol ser un recull d'instants representatius d'allò que succeeix als pisos i centres de dia de la Fundació Pere Mitjans, entitat sense afany de lucre que ofereix serveis de suport a persones amb discapacitat físcia, intel·lectual i sensorial.
 • Veure imatge de Exposició Francesc Caudet: la novel·la popular (nova finestra)
  del 11 al 31 de maig
  La novel·la popular és un dels fenòmens culturals més significatius del segle XX, que propicià el desenvolupament d’una industria editorial nascuda per cobrir la demanda de lectura de les classes populars.
 • Veure imatge de Puntades (nova finestra)
  del 16 al 31 de maig
  Fernanda C., natural de Sevilla i veïna de L'Hospitalet des de fa 45 anys, va començar a fer servir la màquina de cosir des de molt jove. Amb el temps s'ha interessat per altres tècniques com les puntes de coixí, el punt de creu, el ganxet... Aquesta exposició és una mostra de tota una vida d'art i manualitats.
 • Veure imatge de Exposició: Línies i colors (nova finestra)
  del 22 de maig al 5 de juny
  Del 22 de maig al 5 de juny de 2018
  Exposició col·lectiva dels alumnes del taller de pintura de l’Escola d’Adults de Sanfeliu. “L’art és el vehicle per expressar els nostres sentiments. Creacions fetes amb el cor i amb el desig d’arribar a despertar tota mena de sensacions al visitant que vulgui gaudir d’aquesta exposició”.
 • Veure imatge de Un diumenge al matí, Nova York 1977 (nova finestra)
  del 24 de maig al 13 de juliol
  La galeria Ana Mas Projects presenta els treballs fotogràfics que Manel Armengol va fer durant a Nova York el 1978. Quatre dècades després, les fotografies en blanc i negre i a color adquireixen un valor especial per la seva aportació a la memòria col•lectiva dels anys setanta sobre la “Gran Ciutat”. Manel Armengol va arribar a Nova York enviat com a corresponsal gràfic poc després de la mort del dictador Franco. L’exposició no mostra els reportatges d’encàrrec sinó les imatges que Armengol registrà tot passejant per Nova York.
 • Veure imatge de SONAR_ni_flyers_ni_posters_exposicio (nova finestra)
  del 24 de maig al 23 de juny
  Un recorregut experiencial per l’univers del festival
  El Centre d’Art Tecla Sala, en el marc del 25 aniversari del festival de música electrònica Sónar, presenta la mostra Ni flyers ni pòsters. 25 anys de Sónar. A través d'una selecció de més de 50 peces, distribuïdes en 10 sales, l'exposició es configura com una instal•lació interactiva per revisar alguns dels temes principals de les imatges del festival i apropar l'espectador a l'univers creatiu de Sergio Caballero (Barcelona, 1966): codirector de Sónar i creador de la seva imatge visual des dels inicis del festival.
 • Veure imatge de Exposició de joies de les alumnes del taller de joieria (nova finestra)
  del 24 de maig al 7 de juny


  Joieria creativa-Peça conceptual.

  El tema: una ciutat idealitzada, imaginada, no real, on tot si val. Per això ,és la nostra ciutat. Una ciutat que no existeix però que desitgem, o no. Quelcom que imaginem, és vàlid, pot ser una ciutat fascinant, bonica, divertida, màgica. O, pel contrari, una ciutat contaminada, bruta, fosca, tèrbola...... bé, imagineu.
 • Veure imatge de Exposició: Paisatges literaris, de Carles Rodríguez Marín (nova finestra)
  del 25 de maig al 15 de juny
  Proposta fotogràfica que escull 20 obres literàries de diferents autors/es catalans/es triant un text de cada llibre i realitzant una foto que il·lustra la cita. Amb les paraules escrites ens imaginem persones i llocs i vivim sensacions mai viscudes.
 • Veure imatge de Exposició de PinturaCol•lectiu Aprestadora (nova finestra)
  del 28 de maig al 22 de juny
  Aquesta mostra està composta pels tres pintors del col•lectiu artístic d’Aprestadora, un centre de trobada a l'Hospitalet de Llobregat creat per unir i compartir coneixements entre les diferents disciplines del món de l'art com la pintura, l'escultura, el disseny i la música entre d’altres.
  En aquesta ocasió ens acompanyen les creacions d'Alejandro Acosta, Joshua Perkin i Mirix, tres artistes molt diferents però que comparteixen un mateix espai on crear i desenvolupar les seves idees i el seu art.

  Inauguració: 29 de juny a les 19:30 hores
 • Veure imatge de PALLONATS (nova finestra)
  del 28 de maig al 17 de juny
  Exposició del departament d'esmalts artístics de l'ESDA Llotja, 2018
  El tema proposat  aquest any a l’alumnat ha estat el “pallonat”, és a dir, la decoració  d’un objecte esmaltat on s’han intercalat de manera artística o decorativa, entre capes d’esmalts transparents uns finíssims fulls de metalls purs, com l’or o l’argent, que a més d’establir formes, proporcionen una lluentor extra als colors dels esmalts superposats.
  Aquesta aplicació i utilització de pallons  s’incorporà a la tècnica de l’esmalt, al Renaixement, proliferant  la seva utilització  en als esmalts del segle XVI i ha perdurat fins a l’actualitat.

  Inauguració: 26 de maig a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Quico Pi de la Serra (nova finestra)
  del 31 de maig al 22 de juny
  Del 31 de maig al 22 de juny
  Espai expositiu segona planta Centre Cultural
  Inauguració dijous 31 de maig . 19h
 • Veure imatge de Energia per a tothom (nova finestra)
  de l'1 al 15 de juny
  L’exposició té per objectiu reflexionar sobre l’estalvi energètic de llum, gas, aigua, temperatura a casa, entre d’altres.
 • Veure imatge de Orgànica! (nova finestra)
  de l'1 al 15 de juny
  Aquesta exposició és una eina de conscienciació sobre els beneficis de la recollida selectiva per tal de fomentar la separació de la fracció orgànica.
 • Veure imatge de Exposició d'escultures (nova finestra)
  del 7 de juny al 20 de juliol
  Del 7 de juny al 20 de juliol
  De dilluns a divendres de 10 a 13,30h i de 16 a 20h; dissabtes de 10 a 13,30h.
 • Veure imatge de 2018_invoice_tecla_sala_produccions (nova finestra)
  del 26 de setembre al 4 de novembre
  Suport a la creació artística contemporània
  In Voice és una instal•lació de vídeo a on tres cantants interpreten una adaptació del cant gregorià O Virgo Splendens, substituint el text original per l’enumeració de totes les dades enunciades en les factures emeses en el procés de realització de la producció de la pròpia instal•lació de vídeo.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400