Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Els hospitalencs del triangle blau

Data: 18 de febrer de 2020
Hora: 19 h
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Can Riera
Lloc: Museu de L'Hospitalet - Can Riera(Museu de L'Hospitalet - Can Riera)
C. Riera de l'Escorxador 17  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Més d’una seixantena de veïns de l’Hospitalet van patir la barbàrie dels camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. Tots ells van tenir una trajectòria vital  amb elements comuns i  alhora singulars. Conferència a càrrec de Tània González Cantera, qui ens presentarà els resultats de la seva recerca que va tenir el suport de les Beques L’Hospitalet.

Amb la desfeta de la Segona República Espanyola el 1939, milers d’exiliats van patir directament  les conseqüències de la barbàrie nazi en els camps de concentració, camps d’extermini o camps de treballs forçats d’una Europa en guerra.

La recerca de Tània Gonzàlez Cantera, graduada en Història i Arqueologia i  màster de Gestió del Patrimoni Cultural  per la Universitat de Barcelona, conté una important actualització de dades i del coneixement. dels veïns de l'Hospitalet que van viure aquell episodi.  Al mateix temps vol retre homenatge a totes aquelles persones que van ser deportades així com a les seves famílies i que mai haurien de ser oblidades.

La recerca “Los hospitalenses del triángulo azul: Identificación y trayectoria vital de los vecinos deportados a campos nazis” va comptar amb el suport de les Beques L’Hospitalet -2018.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400