Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició: No estem sols, vivim amb la memòria

Pintures de Daniel Berdala
Veure imatge de Exposició: No estem sols, vivim amb la memòria (nova finestra)
del 10 d'abril al 12 de maig
Hora: 19:00
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
"Aquesta col•lecció de pintures s’inspira en fotografies fetes durant la guerra civil espanyola, escenes que desprenen una gran emotivitat i duresa. Han estat dos anys de treball pictòric, de reflexió personal, per arribar a transmetre amb la meva pintura una visió lliure i abstracta dels moments d’aquell conflicte.

Proposo observar les pintures en silenci per sentir l’experiència viscuda i el que ens explicaven els nostres avis sobre la guerra, l’exili i la privació de llibertat."

Daniel Berdala
Autor


 
"A través d'aquesta exposició Daniel Berdala ens transporta a un món on conflueixen diferents estats d'ànim; on el pànic, la por i la duresa viscuda pels seus protagonistes, es fusiona amb l'esperança, la fe i l'emotivitat de cada instant viscut.
És obvi que es tracta d'una mostra on l'espectador s'enfronta a una realitat que va ocórrer fa vuit dècades, almenys al nostre país, però que no deixa de ser un reflex del qual porta succeint des de fa mil·lennis a qualsevol part del món. (...) Amb aquestes obres ret homenatge a aquests personatges anònims que van viure de prop les penúries d'una guerra, sobretot els anomenats "danys col·laterals", que no deixen de ser una justificació al mal ocasionat als innocents (...).

És cert que Berdala es mou dins del terreny de l'abstracció, en canvi, en No estem sols, vivim amb la memòria, s'aprecia que també demostra interès per la figuració, però mostrant-la des d'una perspectiva on desapareix la idea de realisme i sorgeix el concepte de purificació, separació i simplificació, i per això els personatges que representa estan desfigurats: els sentiments estan expressats en els seus interiors."

Ramon Casalé
Crític d’art

 

 
Inauguració: dimecres, 10 d’abril a les 19 hores    
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400